По случай 3 март Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ гостува с две свои изложби на ХГ „Проф. Илия Петров“ в Разград и на Регионалния исторически музей в Благоевград.

 

На 24 февруари в Разград бе представена фотографската изложба „И днес йощ Балканът…“ със селектираните 44 най-добри творби от едноименния Национален фотографски конкурс. Припомняме, че конкурсът беше организиран от Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ през миналата година по случай 60-годишнината от създаването на музея. В него се включиха участници от цялата страна с над 100 фотографии, а жури оцени и избра най-добрите от тях, които бяха представени в изложба на 9 август 2016 г.

Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ гостува на Художествената галерия в Разград за четвърта поредна година. Стана вече традиция в навечерието на Националния празник музеят да представя свои изложби пред публиката в Лудогорието. На  24 февруари изложбата бе открита от директора на Художествената галерия Тодор Тодоров и вр.и.д. директор на НПМ „Шипка-Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изложбата ще остане в залите на Художествената галерия в Разград до 24 март.

 

***

На 1 март 2017 г. в залите на Регионалния исторически музей в Благоевград ще бъде открита фотодокументалната изложба „60 години Национален парк-музей „Шипка“. Изложбата проследява превръщането на някогашното бойно поле в исторически резерват, строителството на Паметника на свободата и създаването, оформлението и изграждането на   Националния парк-музей “Шипка“.