Втора национална музейна среща под надслов „Съхраняването на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие”

От 29 до 31 октомври Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа” е домакин и организатор на Втората национална музейна среща под надслов „Съхраняването на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие”. Съорганизатор е Министерството на културата – Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства”. Подобни срещи вече са традиция. Всяка година музейните работници от държавни, регионални и общински музеи се събират, за да споделят добри практики в музейното дело, опит и мнения.

За срещата в Казанлък, която е посветена на 80-годишнината от откриването на Паметника на свободата, ще пристигнат над 60 директори и уредници от музеи и галерии от цялата страна, както и университетски преподаватели. В програмата са включени 33  презентации, като Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа” ще представи съвместния си проект с Школата по живопис «Арт линия» „Деца рисуват за деца”, в рамките на който бяха създадени анимационен филм и детска книжка за събитията от Шипченската епопея, както и презентация за строителите на Паметника на свободата.

Срещата ще се проведе в залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък, за което сърдечно благодарим на колегите.